Història

VISITA LA WEB DEL CANAL DE TV    tac12

Registre

banner slide1

Història

El Consorci per la gestió de la TDT del Camp de Tarragona es va constituir el 12 de juny del 2008 amb el principal objectiu de tirar endavant un projecte de televisió pública a les comarques del Tarragonès, l'Alt Camp i la Conca de Barberà a partir de la nova planificació de freqüències que contemplava el Plan Técnico Nacional de la Televisión Digital Local del 2004. En un principi, i tal com preveia aquest mateix pla elaborat pel Govern Central, van iniciar aquest projecte els ajuntaments de Tarragona, Salou, Vila-seca, Valls, Torredembarra, Montblanc i Constantí i, posteriorment s'han incorporat els Ajuntaments d'Altafulla, l'any 2012 i de l'Espluga de Francolí l'any 2018.

El projecte televisiu va començar a caminar el 14 de setembre del 2009 sota el nom de TAC12 i avui ja és una referència al Camp de Tarragona però també al món de la televisió local catalana. La seva programació és de servei públic 100%, donant prioritat sempre als continguts informatius d'aquestes tres comarques del Camp de Tarragona.

La presidència del Consorci és rotatòria i l'ocupa un ajuntament diferent de dos en dos anys. TAC 12 des dels seus inicis té com a director-gerent al periodista Xavier Abelló Tomàs.